Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjon

Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjon

Redaksjonen Norge Idag
28. Mars 2017

Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjonKATEDRALEN I LEGNICA: Wieslaw Ziemba og Jan-Aage Torp foran den store katolske katedralen i Legnica, Polen der pateren som har vært prest der i 20 år, nå vitner om at han ble født på nytt for to år siden.Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjonFRA POLEN: Iwona & Norbert Palimaka fra Legnica, Polen leder en bevegelse for kjærlighet til jødene.Evangelikale og karismatiske kristenledere fra mer enn 20 europeiske nasjoner samles den 4.-7. april for fjerde år på rad i Legnica, Polen. Midt i hjertet av Europa ved den polsk-tyske grensen.

Oslopastoren Jan-Aage Torp, som også er medarbeider i Norge IDAG, startet «European Apostolic Lead-ers» (EAL) i 2013, og nå er det mer enn 100 medlemmer fra 36 nasjoner i medlemsmassen.

- Vi startet på bar bakke. Min kone Aina betalte flybillettene for meg sommeren 2013 da jeg oppsøkte ledere i Hellas, Sveits, Island og Frankrike som vi visste sto alene i den tøffe åndskampen. Vi ville ikke at andre skulle oppleve den isolasjonen som vi på den tiden opplevde i Norge. Gud talte til oss om å samle evangelikale og karismatiske ledere fra Europas fire hjørner til «Kjærlighet og Visjon», forteller Jan-Aage Torp.

- I begynnelsen var vi knyttet til en amerikansk-basert apostolisk organisasjon. Men vi ble helt uavhengige i 2015 i erkjennelsen av at vi trenger å utvikle en europeisk identitet, ledet av europeere. I 2014 hadde vi årssamlingen i Aten, Hellas, i 2015 i Lisboa, Portugal, ifjor i Oslo, og i år altså i Legnica, Polen. Vi arbeider med å ha vår femte årssamling på våren 2018 i den russiske hovedstaden Moskva, forteller Jan-Aage.

Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjonPSYKIATEREN I LONDON: Kalpana Dein, som behandler Englands verste ungdomskriminelle.- Hvem er med i «European Apostolic Leaders»?

- Noen er ledere for mindre virksomheter, men de fleste leder store nasjonale og internasjonale bevegelser, forteller Torp, som tilrettelegger for arbeidet utfra sitt kontor i Dronningens gate i Oslo.

- Ledere for seks nasjonale pinsebevegelser er med i EAL, presidenter for to universiteter, og ledere for nasjonale reformatoriske bevegelser. Jeg leder vår eksekutivkomite, som har fire øvrige medlemmer: Ioan Ceuta (Romania), George Markakis (Hellas), Marshall Cross (Skottland), og Wieslaw Ziemba (Polen).

- Det er unike ledere som tilfører innsikt og erfaring på høyeste nivå, sier Jan-Aage, og nevner årets vert i Polen, Wieslaw Ziemba: - Wieslaw leder «Polen for Jesus» som er en samlende bønn- og reformasjonsbevegelse med medlemmer i det aller øverste skikt i polsk politikk i Polen og EU-systemet, både protestanter og katolikker. Hans medarbeider Norbert Palimaka leder en bevegelse for kjærlighet til jødene som arrangerer folkemøter med tusenvis av deltagere over hele Polen. 

I Kroatia har vi den unge katolikken Ante Čaljkušić som leder en Ja-til-livet-bevegelse med stille bønn ved abortklinikker i 27 kroatiske byer, og denne bevegelsen sprer seg! Ifjor samlet de 10.000 til Ja-til-livet-dagen i Zagreb.

I London har vi den indisk-fødte psykiateren Kalpana Dein som leder psykiatrisk behandling av Englands verste ungdomskriminelle, men som samtidig har bygd opp en internasjonal bevegelse blant ungdom og familier som alternativ til Halloween.

- Hva gjør dere i EAL?

- Først og fremst bygger vi relasjoner innbyrdes, for det er i en slik atmosfære at visjon fødes. Vi er opptatt av å oppmuntre hverandre til samfunnsreformatorisk arbeid i alle samfunnets sfærer. Vi har medlemmer som samarbeider innen utdannelse, både universiteter og almenskoler. Vi jobber aktivt i EUs systemer og i nasjonale parlamenter, særlig i forhold til familiepolitikk, bl.a. i forhold til norsk barnevern og lignende fenomener i andre land. Vi jobber for menneskeret-tigheter, og vi jobber mot antisemittisme. Vi jobber målrettet innen media, kunst, idrett og business, forteller Jan-Aage.

- Selv fokuserer jeg mest på å betjene våre folk. Uten kjærlighet dør vi. Uten visjon dør vi. Derfor kombinerer vi disse to livsviktige dimensjonene, understeker Jan-Aage Torp: «Kjærlighet og Visjon».

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone