KKN taler/Å stå sammen i verdikrigen om Norge - hva kan vi lære av Arendalsuka?

Å stå sammen i verdikrigen om Norge - hva kan vi lære av Arendalsuka?

Jan-Aage Torp
15. August 2019
Å stå sammen i verdikrigen om Norge - hva kan vi lære av Arendalsuka? Å stå sammen i verdikrigen om Norge - hva kan vi lære av Arendalsuka?I 2005 ledet jeg folkemøtet i 20 kuldegrader på Eidsvolls Plass foran Stortinget der 2.000 kristne trosset kulden i julerushet for å si med Linda Austnes at «Nok er nok!» Det var en sterk opplevelse der Linda overrakte 80.000 protest-underskrifter til Stoltenbergs statssekretær.

«Den norske modellen» er et slagord som kristenfolket i Norge aldri har våget å utfordre. 

Fordi den inneholder bærebjelker som vi verdsetter for våre liv fra fødsel til grav: Barnetrygd, alderspensjon, sykepenger, uførhetstrygd, gratis skole for våre barn osv. Selv verdsetter jeg dette. 

Problemet er at «den norske modellen» også forutsetter nye elementer som gjør at nasjonen råtner på rot: Nye kjønnsdefinisjoner («hun», «han» og «hen»), nye familiedefinisjoner (homo, hetero, tre eller fire partners «ekteskap», kanskje snart også «ting-ekteskap»), barnevernets akuttinngrep og fosterhjemsplasseringer, homofile fosterhjem, fosterdrapet, begrensninger på banklån til «fundamentalistisk kristendom» av hensyn til bankenes «omdømme».... 

Snart kommer ubønnhørlig også forferdelige realiteter som pasientdrap, forbud mot «fundamentalistisk kristendom», forbud mot bibeltekster som er «diskriminerende» eller «skaper frykt» osv.

Endret Bibelen!

Jeg husker ennå mitt sjokk i 2007 da barneombud Reidar Hjermann fikk med seg biskopene i Den norske Kirke samt Bibelselskapets styre på å fjerne ordet «tukt» fra både Det gamle og Det nye testamentet. 

Jeg var nok den eneste kristenleder i landet som gikk i direkte, offentlig klinsj med Barneombudet i nasjonale debatter. Er det noe rart at det offisielle Norge ville lukke munnen på meg og knuse meg etterpå?

Arendalsuka

Denne uken pågår Arendalsuka fra tirsdag til lørdag. 1.200 arrangementer med opptil 75.000 besøkende fyller den blide sørlandsbyen i det som en gang var «bibelbeltet».

Vårt Lands politiske redaktør Berit Aalborg som selv koser seg under Arendalsuka, innrømmer i Arendalsukas reklameavis at «arrangementet er stedet der «skravleklassen» møtes. Et slags elitestevne, der politikere, journalister og lobbyister samles, og snakker om det vi ellers snakker om. Et sted for samrøre der alle disse gruppene går på byen sammen på kveldstid. Det er også blitt hevdet at dette er stedet der vanlige folk ikke er til stede eller slipper til. Et arrangement der et elitistisk Oslo-miljø kun er forflyttet til Sørlandet».

Arendalsuka bindes sammen av «den norske modellen». Hvis du stilltiende aksepterer den, da er du velkommen. Og dit kommer de alle og kjemper om posisjonene og taburettene. 

Ville forby bordbønn og salmesang

Men noe vi har glemt er at Arendalsuka ble grunnlagt i 2011 og har vært ledet hele tiden av Øystein Djupedal, SV-politikeren som var kunnskapsminister i Stoltenbergs regjering fra 2005 til 2007. Han sendte sjokkbølger inn i en fortsatt våken kristenhet ved å si at han ville forby bordbønn og salmesang i skolen, og de nedbrytende løftene sto i kø.

Fredag 16. desember 2005 ledet jeg folkemøtet i 20 kuldegrader på Eidsvolls Plass foran Stortinget der 2.000 kristne trosset kulden i julerushet for å si med Linda Austnes at «Nok er nok!» Det var en sterk opplevelse der Linda overrakte 80.000 protest-underskrifter til Stoltenbergs statssekretær.

Djupedal har siden 2011 stått for en bragd ved å lokke hele Norgeseliten inn i et antikristelig arrangement der «fellesverdiene» og «den norske modellen» er det som samler.

Hva med Kristen-Norge?

Hva kan kristenfolket lære av Arendalsuka og Djupedal?

Vi må stake ut en ny kurs for Norge, og der må vi samle oss på Bibelens grunnvoll.

Nå kan vi stake ut en ny kurs der vi samler kristne av alle slag i verdikrigen for et nytt Norge - pinsevenner, lutheranere, ortodokse, katolikker, adventister, og andre. Samt Guds eiendomsfolk jødene. Og vi bygger allianser med ambassadene og internasjonale miljøer i Norge.

Vi blander ikke sammen vårt menighetsliv og vår teologi. Men vi kan anerkjenne og ære alt det gode hos hverandre. 

La oss bli inspirert av hva Øystein Djupedal og Arendalsuka har fått til med sitt negative antikristelige budskap - og vi samler kristenfolket og andre som vil samle seg om bibelske verdier.

Powered by Cornerstone