KKN taler/Et tog mot drapene i Oslo?

Et tog mot drapene i Oslo?

KKN mener
12. September 2022
Et tog mot drapene i Oslo?Skjermbilde av Oslo Prides mobilisering til lørdagens «regnbuetog» Et tog mot drapene i Oslo?Skeptisk til tallene: – At arrangørene i Pride og Fri blir sitert ukritisk i mediene på at det var 60.000 som gikk i «Regnbuetoget», er sterkt kritikkverdig, mener Jan-Aage Torp. Foto: Norge IDAG / Arkiv

På lørdag ettermiddag ble et «regnbuetog» arrangert i Oslo sentrum, arrangert av Oslo Pride og FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Foranledningen var de to drapene som ble begått i skytingen utenfor London Pub på C. J. Hambros plass 5 i Oslo som er kjent som et samlingsted for homofile i hovedstaden. Dette skjedde bare noen timer før Prideparaden skulle holdes i Oslos gater i juni, og Prideparaden ble derfor avlyst etter råd fra Politiet. 

Kristen Koalisjon Norge (KKN) tok øyeblikkelig sterkt avstand fra skytingen mot våre medmennesker i det homofile miljøet. Dette fastholder vi uforbeholdent.

Men «Regnbuetoget» skulle være noe annet enn Pridetoget.

Selv om de upassende opptredener og kostymer heldigvis ble utelatt på lørdag, er det ingen tvil om at agendaen var å fremme Pride- og Fri-ideologien. Her var det ikke en bred arrangørgruppe, men selve front-organisasjonene for Pride- og Fri-ideologien.

KKN setter pris på politikere og samfunnsledere som tok sterkt avstand fra drapene i juni - da det virkelig var fare for mer drap og vold. Men en del av dem hadde likevel på lørdag klarhet i tanke og hjerte så de ikke lot seg bruke til en legitimering av Pride og Fri ved å stille opp i et «regnbuetog».

At arrangørene i Pride og Fri blir sitert ukritisk i mediene på at det var 60.000 som gikk i «Regnbuetoget», er sterkt kritikkverdig, og føyer seg inn i lignende svulmende tallfestelser gjennom de siste 20+ årene. KKN har gjennom årenes løp hatt tellekorps som fysisk har telt Pride-oppslutningen, og gjennomgående har det vært kun 10-15 prosent av hva arrangørene har operert med. Man har attpåtil telt enhver som har vært på handletur i Oslos gater, og som intetanende har oppdaget menneskene som har beveget seg gjennom gatene.

Vanligvis når folketog og demonstrasjoner arrangeres i Oslo sentrum, er det Politiet som oppgir tallene. Men med Pride gjelder andre regler.

Uansett er jo 6000-7000 på et «regnbuetog» et svært godt tall. Og med KrF-lederen blant dem.

Vi gjentar hva vi skrev den 25. juni: «Vi ber for de etterlatte, de sørgende, de skadde og for Pridemiljøet i Norge. Vi ber om at den kristne kirke skal ta ansvar for trygghet og helse også for homofile borgere».

For kKN, Jan-Aage Torp (formann)

 

Powered by Cornerstone