KKN taler/Tid for å skrote pressestøtten, Frp!

Tid for å skrote pressestøtten, Frp!

Ordningen holder kunstig liv i Statens ideologi - og er ikke for folket!
Jan-Aage Torp
07. Mars 2020
Tid for å skrote pressestøtten, Frp!

Mediene i Norge lever sitt eget liv - uavhengig av folket. Mange av dem trenger ikke en gang kjøpere og abonnenter, fordi de får ulike former av økonomiske støtteordninger fra det offentlige Norge - les: fra Staten.

Kristen Koalisjon Norge (KKN) mener at de offentlige støtteordninger for medier bør fjernes.

Disse støtteordninger hørte hjemme i 1960- og 1970-tallets sosialdemokrati som var influert av totalitært tankegods. Ikke i frie samfunn der folket taler gjennom stemmeseddelen, og der vi skaper tjenlige medier selv ved hjelp av hardt arbeid og sunn fornuft. TV Visjon Norge er et eksempel på de beste idealer i det norske folk.

Staten lever sitt eget liv i Norge, dessverre, gjennom pressestøtten, NAV, barnevernet m.m. Staten og departementene har utviklet gjennom årtier en egen «ideologi» som rett og slett dreier seg om å opprettholde full kontroll over hva folket tenker og mener. Det er relativt liten forskjell om statsministeren skulle hete Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre.

Nylig rykket Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde ut mot at «en liten klikk som styrer norsk presse» sørger for at Resett-redaktør Helge Lurås ikke får være med Redaktørforeningen. Fra Stortingets talerstol stilte han spørsmål om statsråden vil sørge for at nye medier som Resett, Document og HRS vil få tilgang til pressestøtte på like vilkår med andre medier.

Svaret fra regjeringen Solberg, støttet av de rødgrønne partier, vil garantert være at de politisk-ukorrekte medier ikke vil få pressestøtten.

I 2018 stakk seks aviser av med 180 millioner i pressestøtte, som var halve potten. Avisene var: 1) Klassekampen, 2) Vårt Land, 3) Dagsavisen, 4) Bergenavisen BA, 5) Nationen, og 6) Dagen.

Uten pressestøtten vil trolig flere av disse avisene forsvinne. Redaktører og journalister som er overbetalt pga offentlige penger, vil ikke gjøre en dags arbeid uten svulmende pengesummer.

Vårt Land og Dagen driver en ideologisk-betinget anti-kirke journalistikk.

Klassekampen burde ha avgått ved døden da kommunismen kollapset for 30 år siden.

Frp har posisjonert seg godt på Stortinget som et konstruktivt opposisjonsparti, og bør posisjonere seg for fremtidge stortingsvalg ved å avskaffe ordninger som holder kunstig liv i Statens ideologi - og som ikke er for folket!

Powered by Cornerstone