KKN taler/KrFs familiepolitiske fallitterklæring

KrFs familiepolitiske fallitterklæring

Jan-Aage Torp
08. August 2018
KrFs familiepolitiske fallitterklæringFaksimile fra Avisen Dagen

Det overrasker ingen at stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (Kristelig Folkeparti, Telemark), som er prest i Den norske Kirke, har viet et sentralt partimedlem med en av samme kjønn.

Det dype problemet er imidlertid åpenbart for alle som er forpliktet på et kristent livssyn og kristen etikk, i pakt med Norges judeo-kristne arv. Bekkevold er en geistlig og politisk værhane på linje med Kirkerådet i Den norske Kirke og ledelsen i KrF.

Vi forsøkte å snakke fornuft med Bekkevold på vinteren 2016 om barnevernet, men han nektet blankt for at det finnes problemer. Den smilende Bekkevold klapper for den massive ødeleggelsen av familier i Norge som har ført til at 10.000 barn til enhver tid er i barnevernets varetekt (i et land med bare 5 millioner innbyggere!). Fire barn tas fra sin mamma og pappa hver dag! (Jfr Statistisk Sentralbyrå)

Og den smilende Bekkevold ødelegger ekteskapets fundamentale identitet som en livslang forening mellom én mann og én kvinne når han vier to av samme kjønn. Smilende, selvsagt. Stolt og glad.

Fallitterklæringen er komplett når vi konstaterer at Bekkevold er KrFs familiepolitiske talsmann på Stortinget. Og enda verre når partilederen Knut Arild Hareide formidler en uforbeholden gratulasjon og støtteerklæring til det lesbiske paret.

Velgernes dom over KrF er bare delvis blitt uttrykk hittil. Oppslutningen har krøpet nedover i valg etter valg. Snart er oppslutningen kommet permanent under sperregrensen. Muligens vil dette representere et «Wake-Up Call» som vil skille menn fra smågutter, kvinner fra småjenter. For tiden gror det dårlig med alternativt lederskap i KrFs sentrale fora. Men kriser har en tendens til å fremtvinge det beste i folk. Kan hende at Kjell Ingolf Ropstads generasjon vil våkne opp. Selv om vi er ytterst vennlig innstilt, er det imidlertid lite som tyder på dette.

Er Partiet De Kristne (PDK) løsningen? Dét må de selv bevise, og slett ikke ved å forsøke å profitere på KrFs fallitt. Jeg vil høre hva de står for, hva de utretter. Jeg er lei av å høre ulike versjoner av gjengangeren: «stem på oss fordi KrF er så dumme»....

La oss se hva de neste tre årene vil føre til. KrF kan fornyes innenfra, eller bli feid av banen.

Vi gjengir fra avisen Dagen om Bekkevolds fallitterklæring samt responsen fra partileder Hareide:

– Det var en fantastisk fin opplevelse å feire kjærligheten mellom dem. De ønsker å ha ekteskapet som ramme rundt sitt samliv, sier Bekkevold til Dagen.

– Jeg synes ikke dette er dobbeltmoral. KrF har vært i bevegelse. Vår formulering om ekteskapet er annerledes nå enn før. Vi uttrykker en større respekt for ulike rammer for samliv. For min del er det ikke problematisk å vie et likekjønnet par samtidig som jeg jobber med familiespørsmål i KrF. Jeg har tillit til å sitte i denne komiteen. Derfor sitter jeg her, sier Bekkevold.

Han presiserer at vielsen ikke var en politisk handling, men noe han gjorde som prest.

Heller ikke KrFs partileder Knut Arild Hareide mener vielsen er problematisk for partiet.

– Jeg er selvsagt kjent med at vår kommunikasjonssjef, Mona Høvset, ble viet i helga. Jeg gratulerer Mona og Louise-Hill med den store dagen, skriver han i en sms.

Han viser til at Bekkevold viet paret som prest, ikke som familiepolitisk talsmann.

– Det er kjent at Bekkevold velger å vie homofile som prest. Dette må den enkelte prest med vigselsrett selvsagt selv avgjøre, sier Hareide.

Etter å ha blitt kritisert for å gå i Pride-tog i 2016, skrev Hareide i Dagen:

«Vi er i dag det eneste partiet på Stortinget som fremhever ekteskapet mellom mann og kvinne.»

Han skrev videre at KrF ønsker å endre ekteskapsloven og jobbe for et lovverk som bygger på prinsippet om at alle barn har rett til både en mor og en far.

Bekkevold forteller til Dagen at han har hatt et avklart forhold til homofilispørsmålet i lang tid.

– Jeg synes det er kjempeflott at man fortsatt har tro på ekteskapet som den trygge rammen det er, og jeg er glad for å tilhøre en kirke som har åpnet opp for å vie likekjønnede og har en liturgi for det.

Samtidig mener han det er viktig å vise respekt for dem som har et mer tradisjonelt syn på samliv.

– Jeg vet at dette er et vanskelig spørsmål for mange i vårt parti. Vi må ha respekt for at folk må få være der de er i dette spørsmålet, sier Bekkevold.

 

Powered by Cornerstone