KKN taler/Lederens notater/Norske stortingsrepresentanter i Strasbourg må ansvarliggjøres for sin stemmegivning om barnevernet

Norske stortingsrepresentanter i Strasbourg må ansvarliggjøres for sin stemmegivning om barnevernet

Jan-Aage Torp
27. Juni 2018
Norske stortingsrepresentanter i Strasbourg må ansvarliggjøres for sin stemmegivning om barnevernetIngjerd Schou (foto: stortinget.no)

Denne uken er det møter i Strasbourg i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE).

En viktig sak som har en avgjørende votering på torsdag kl 16-20 gjelder den offisielle rapporten som Europarådet har bestilt av Dr. Valeriu Ghiletchi, visepresident av Moldovas parlament. Ghiletchis rapport er balansert og er ikke et partsinnlegg imot barnevernet, men retter kraftig kritikk etter inngående intervjuer med alle parter i Norge.

KKN jobber tett med politikere over hele Europa, og vi har solid informasjon om at den norske delegasjonen er særdeles aktiv for å stikke kjepper i hjulene for den offisielle rapporten.

Vi må be til Gud for de norske representantene at de skal forstå at saken gjelder barn og familier, og ikke egenmektige barnevernskontorer som tar bort 10.000 barn hvert år fra sine foreldre.

Vi må også ansvarliggjøre disse norske politikere og deres norske partier.  De må gjøre rede for hva de sa og stemte. De kan ikke komme tilbake til Norge og forvente at vi aksepterer deres utenlandske uttalelser og valg.

De norske representantene er: Ingjerd Schou (leder), Høyre. Lise Christoffersen, (nestleder), Arbeiderpartiet. Espen Barth Eide, Arbeiderpartiet. Emilie Enger Mehl, Senterpartiet. Morten Wold, Fremskrittspartiet. Varamedlemmer er: Jette Christensen, Arbeiderpartiet. Petter Eide, SV. Silje Hjemdal, Fremskrittspartiet. Mudassar Kapur, Høyre. Åsunn Lyngedal, Arbeiderpartiet. Vetle Wang Solem, Høyre.

Powered by Cornerstone