KKN taler/Lederens notater/Den «liberale» tvang og bruken av «sosial kontroll»

Den «liberale» tvang og bruken av «sosial kontroll»

Jan-Aage Torp
12. September 2018
Den «liberale» tvang og bruken av «sosial kontroll»Norges Røde Kors kjørte ifjor boards over hele Oslo, mot negativ sosial kontroll.

Et motebegrep som blant andre min sønn Anders har bidratt til å popularisere i Human-Etisk Forbund, den ekstreme venstresiden, og blant de illiberale krefter i Minerva & lignende grupper, er begrepet «sosial kontroll». Anders definerer tydeligvis mye av sitt liv utfra dette begrepet. (Jeg skal ikke kommentere det direkte.)

Det er interessant at begrepet «sosial kontroll» brukes i disse miljøer for å definere Jehovas Vitner, muslimer og «fundamentalistiske kristne», visstnok sånne som Jan Hanvold og meg.

Et av kjennetegnene på denne begrepsbruken overfor Jehovas Vitner er at medlemmer har ikke lov til å ha kontakt med de som har forlatt JV. Her er jeg 100 prosent enig med kritikerne: JV må slutte med denne type adferd!

Men overfor de fokuserte «fundamentalistiske kristne» i vårt land er dette en fullstendig feil begrepsbruk.

Jeg får tale for meg selv: JEG VIL HA VENNSKAP MED ETHVERT FAMILIEMEDLEM ELLER VENNER SOM HAR FORLATT OSS!

No strings attached.

Det er nemlig fullt mulig å være venner med folk med et helt annet ståsted. Dette har jeg erfart gjennom mine 61 år, og dette øker på i Norge og verden over.

Jeg ønsker å gi «legitimitet» til hver enkelt som medmenneske, og har ikke behov for å ta avstand fra folk.

Men vennskapet og respekten må være gjensidig.

Og her kommer en viktig faktor - kanskje den viktigste: DU MÅ VÆRE TRYGG PÅ DITT EGET STÅSTED FOR Å KUNNE RESPEKTERE ANDRE!

Det er et ubestridelig faktum at mange av mine venner er blitt forlatt av sine egne fordi de nektet å bli med på deres anti-kristelige korstog - spesielt mot meg.

Jeg har kopi av brever, emailer og smser med det mest grufulle språk og de mest autoritære budskap. Her råder det en totalitær, diktatorisk, tvangspreget holdning som man historisk sett fant i de verste kommunistiske systemer. Det er interessant at i Norge idag er det ikke bare SVs Inga Marte Thorkildsen som er en eksponent for dette, men man finner det også blant de «liberale» innen Frp, Høyre og Minerva.

Et symptom på hvor angstbitersk og anti-humanistisk disse miljøer er, finner man i kristendomshateren Levi Fragells offentlige svar til meg via media på min personlige, private invitasjon for en prat over en kaffekopp. Les selv fra 2012 her. Dette er «sosial kontroll» på sitt nedrigste.

#StoppNegativKontroll

Powered by Cornerstone