KKN taler/Lederens notater/KKN bygger allianser

KKN bygger allianser

Jan-Aage Torp
26. August 2018
KKN bygger allianserPat Robertson og Jan-Aage Torp i 1993. Mitt Romney i 2012.

Da KKN ble etablert i 1993 fikk jeg ha mange samtaler med grunnleggeren av vårt amerikanske motstykke, Pat Robertson. 

Han ga meg gode råd.

Takket være Pat Robertsons råd har jeg alltid vært åpen for alliansebygging.

Da jeg var hans vertskap i Norge i en hektisk uke i månedsskiftet august-september 1993, var jeg sammen med ham i personlige samtaler med legendariske Kåre Kristiansen, Høyres partileder Jan Petersen, Frps partileder Carl I. Hagen med flere. Jeg lærte ved å lytte og observere.

Siden 1993 har jeg skjønt at de viktigste politiske og moralske seire kommer gjennom å bygge allianser. Pat Robertson samarbeidet med katolikker og andre klassiske kristne kirker, og endog med mormonere og Moon-bevegelsen.

Av mine misjonærforeldre i Kina, Taiwan. Japan og Thailand lærte jeg meg også alliansebygging med buddhister, taoister og shintoer om avgjørende familieverdier.

Det gjelder også i 2018 - i Norge, Europa og verden for øvrig,

Sun Myung Moon

I disse dager er jeg på Internasjonal lederkongress for parlamentarikere og religionsledere i Seoul, Sør-Korea, arrangert av Universal Peace Federation (UPF), som består av én parlamentariker-arm og én religionsleder-arm. UPF ble grunnlagt av Sun Myung Moon, nord-koreaneren som startet en religiøs retning i 1954, Unification Church. Utvilsomt er dette en retning som er utenfor klassisk, historisk kristendom.

UPF er an seriøs aktør i FN og viktige internasjonale fora.

I samfunnsmessige og politiske spørsmål har vi mye felles.

Hele verden i Seoul

I disse dager i Seoul etablerer jeg kontakt med parlamentarikere og religionsledere fra Sør-Korea, Kina, Japan, Vietnam, Filipinnene, Indonesia, Malaysia, Thailand, Myanmar, India, Pakistan, Nepal, Sør-Afrika, Tanzania, Nigeria, USA, Brasil, og hele Europa. Tenk hvilken anledning! Her er evangelikalere, katolikker, ortodokse, jøder, mormonere, adventister, muslimer, buddhister, taoister, shintoer+++

Washington Times

Et eksempel på virkningen av UPF er at Sun Myung Moon grunnla i 1982 avisen Washinton Times som en motvekt mot hovedstrøms-mediene i USA. Han skjønte farene ved «Fake News» mange år før resten av verden oppdaget det. Washington Times har siden 1982 vært entydig motstander av kommunisme, totalitarisme, og ekstremisme, og en toneangivende støttespiller for Israel, barnet i mors liv, heterofile ekteskap, og familien med mor-far-barn. Nå bygger vi også allianser med UPF imot den norske anti-familie-ideologien som uttrykkes gjennom barnevernets overgrep.

UPF og Washington Times har stått nær samtlige amerikanske presidenter fra det republikanske parti, fra Ronald Reagan (1981-89) til Donald Trump. Washington Times var en av bare 20 amerikanske dagsaviser som offisielt støttet Trumps president-kandidatur i 2016.

I 1997 uttalte President Ronald Reagen at han hadde lest Washington Times hver dag under sin presidenttid. Han sa ved 15-års-jubileet for Sun Myung Moons avis:

«Det amerikanske folket kjenner sannheten fordi Washington Times fortalte dem det! Det var ikke alltid populært, men dere var en høyrøstet og kraftfull røst, akkurat som meg, i en tid der vi opplevde de største endringer på 1900-tallet. Sammen brettet vi opp ermene og jobbet. Sammen vant vi den kalde krigen!»

I 2018 har UPF og Washington Times flagget sin begeistring for at USA endelig har flyttet sin ambassade til Jerusalem.

Fra Reagan til Romney til idag

Ronald Reagans presidenttid brakte slutten for kommunismen. Reagan ble støttet av hele spekteret av verdibaserte velgere, fra klassisk kristendom til UPF.

Da Mitt Romney tapte det amerikanske presidentvalget i 2012 mot Barack Obama, er det verd å merke seg at han hadde full backing fra alle kristne. Han er overbevist mormomer, men i spørsmålene om livsrett, menneskeverd, familieverdier og Israel står vi sammen.

Dette er KKNs kurs. Vi er tuftet på klassisk kristendom. Men som en bred klassisk-kristen bevegelse med protestanter, katolikker og ortodokse, bygger vi også med glede allianser om de viktigste verdier med UPF, mormonere, buddhister, shintoer - og mange andre!

Powered by Cornerstone