KKN taler/KKN-bloggen/Finn Jarle Sæle: Det store og det gilde

Finn Jarle Sæle: Det store og det gilde

Finn Jarle Sæle
09. Juni 2018
Finn Jarle Sæle: Det store og det gildeFra venstre: Mikael Brun, Anita Nystrand, Svein-Magne Pedersen, Trine Overå Hansen, utenfor Stortinget.

Det store og det gilde i Oslo på 40 årsmarkeringen mot abortloven, var den tverrkirkelige bredde hos debattantene. De to kvinnene Anita og Trine, representerte frikirkene, begge mødre, begge lovsangere. Pastor Jan-Aage Torp ledet samlingen.

Sokneprest Mikael Brun fra Luster var med, med ryggdekning fra biskop Halvor i Bjørgvin.

Den travleste av alle store norske predikanter, Svein Magne Pedersen, var også med på 40-årsmarkeringen. Han er etter hvert blitt Ja til livet-kampens forfatter, og har utgitt tre bøker mot fosterdrapet.

Det har han gjort uten å tenke på sin egen tjeneste, som kansje er den største her i landet overfor kirkefremmede.

Slik innsats i kontroversielle saker er ikke uten videre en garanti for popularitet, som også predikanter trenger.

Svein Magne Pedersen har stilt seg fram fordi den sak som brenner mest i Guds hjerte, også brenner mest i de største predikanters hjerte. Slik har det alltid vært. Slik vil det alltid bli. Slik var det med Emanuel Minos og Ludvig Karlsen, pinsebevegelsens store høvdinger. De stilte alltid opp i denne saken.

Og de store kristenhøvdinger behandlet Norge IDAG som om vi skulle være New York Times, på det største sommerstevnet, før vi hadde en postboks. Det skjedde ikke minst på grunn avisens dekning av menneskerettskampen i Martin Luther Kings ånd som vi stod for. Kings niese (Alvilda) er forøvrig bannerbærer i USA i dag for Ja til livet.

Svein Magne Pedersen stod i sollyset foran Stortinget og tok for seg alle fakta. Det er fakta han gjennomgår i sine dokumentarbøker.

Den som taler til flest rundt omkring i det ganske land, og på TV over en halv verden, endog på indiske sykehus via internskjerm, tok belastningen som andre kvier seg for. Han eksponerer seg i abortsaken.

Han ville delta, i Per Lønnings ånd, på denne markeringen arrangert av Kristen Koalisjonen Norge. Lønning talte gang på gang på Koalisjonens møter da han levde.

Jo, vi tror det blir vekkelse i Norge – selv om det er mørkt og vi ofte kjenner tvilen snike seg inn på oss. Men den tverrkirkelige bredde viser at vi kan reise oss igjen for Ja til livet i Norge.

Neste uke går Ludvig Nessas sørgemarsj, onsdag 13 juni til det ufødte barns grav. Fakkelbærerne for livet stiller. Marsjen starter foran Stortinget, kl 15.

Og i Amerika kommer seier på seier. USA sier nei til statsbetalt abort i utlandet. Men kulturmarxister fra Norge og Europa iler til og vil at norske skattebetalere skal ta regningen. Vi vil finansiere liv, ikke død, med våre skattepenger.

Powered by Cornerstone