«Allée des Nations» foran Nasjonenes palass (FNs kontor i Geneve).
Diplomatiet/Bala Bhaskar: – Vi må stå sammen for religionsfriheten

Bala Bhaskar: – Vi må stå sammen for religionsfriheten

Norge Idag, Marie Hagen van Wyk
14. Juli 2022
Bala Bhaskar: – Vi må stå sammen for religionsfrihetenRepublikken Indias ambassadør til Norge: Bala Bhaskar. Foto: EAL Bala Bhaskar: – Vi må stå sammen for religionsfrihetenAmbassadør Bhaskar og pastor Jan-Aage Torp sammen på plattformen under EALs «Europa-samling» i april i år. Foto: EAL Bala Bhaskar: – Vi må stå sammen for religionsfrihetenEALs grunnlegger Jan-Aage Torp sammen med ambassadør Bala Bhaskar. Foto: EAL

- Det er etter hvert et behov for å forhindre feilaktige utgaver av religioner, som er kun tilpasset egne behov. Jeg tror det er den største utfordringen verden møter i dag, sa Indias ambassadør til Norge, Bala Bhaskar, under EALs «Europa-konferanse» i Oslo i april i år.

I talen under vignetten «Betydningen av og frihet for religion» snakket Bhaskar også varmt om sin egen oppvekst i Andhra Pradesh i Sør-India, og hvordan han lærte å respektere mange forskjellige religioner og religiøse skikker.

- Helt siden menneskeheten utviklet bevissthet, tror jeg religion har vært en veldig viktig del av vår natur, både individulet og i samfunnet. Når samfunnet vårt og verden som helhet møter stadig flere utfordringer, så spiller religion en veldig veldig viktig rolle, mener Bhaskar. 

Han tror også at religion er viktig for å oppnå harmoni i samfunnet.

- Alle religionene underviser fantastiske ting. De beste verdiene i menneskeheten. Alle disse tekstene i religionene har kommet med viktige uttrykk av disse verdiene, mener Bhaskar. 

Kampen mot fattigdommen

Bhaskar tror at i lys av voksende utfordringer i verden og også befolkningsveksten, så er det igjen behov for å komme tilbake til kjernen og de viktigste holdepunktene i religionene. 

Med dette kaster han ballen og dermed utfordringen over i religiøse lederes hender. 

- I dag ser vi at millioner av mennesker er hjemløse og lever under fattigdomsgrensen. Disse typer utfordringer vokser i store mengder fra dag til dag. Så vi må møte disse utfordringene, og vi har alle
sammen en viktig rolle å spille, fastslår Bhaskar. 

Bhaskar vektlegger ikke selv en bestemt religion når snakker om egen åndelighet. 

- I India har hvert eneste sted forskjellige religioner. Så naboen min hadde en annen religion, og andre matvaner, andre hverdagslige og kulturelle vaner, og andre måter å kle seg på, forteller Bhaskar. 

India et åndelig land

India er fødested for tre religioner; hinduisme, buddhisme og sikhisme, og er også hjem for folk fra veldig mange andre religioner.

- Som India, er Norge også et veldig åndelig land. Personlig mener jeg at åndelighet går ut over religion, og på den måten er India et åndelig land, fordi de forskjellige religionene underviser det som er viktigst i religionen, nemlig åndelighet, forklarer Indias ambassadør Bala Bhaskar og avslutter med et honnørord til nordmenns kjærlighet til naturen: 

- Når vi observerer åndelighet, skjønner vi at religioner kun er et virkemiddel for denne åndeligheten. Jeg føler at som ambassadør her i Norge at India og Norge har veldige likheter, der begge nasjoner ser på åndelighet som fundamental for religion og liv. India har en type åndelighet, Norge en annen. Nordmenn med åndelig innstilling til naturen, tror at ved å omgås naturen oppnår man åndelighet.

Powered by Cornerstone