Aktuelt/Oslo Symposium 2023: Pastor Torp tar oppgjør med mediene

Oslo Symposium 2023: Pastor Torp tar oppgjør med mediene

Norge Idag, Aleksander Overå
15. April 2023
Oslo Symposium 2023: Pastor Torp tar oppgjør med medienePastor Jan-Aage Torp er en av talerne på Oslo Symposium 21.-23. april. Se hele programmet og meld deg på her: Oslo Symposium 2023 Foto: Aina Torp

Pastor Jan-Aage Torp medvirker likevel på Oslo Symposium under sesjonen lørdag formiddag om «Makt, Myter og Media». – Jeg ble invitert allerede i januar, og jeg svarte med glede ja, men en innbydelse til Øst-Asia måtte få forrang, forteller Torp, som til daglig er pastor i Oslokirken.

— Men i går ble det klart at min reise kunne utsettes i noen uker, så da meddelte jeg Finn Jarle Sæle at jeg likevel kommer på symposiet. Det er jo første gang jeg er blitt invitert, så det er fint å få tale under en så viktig konferanse, understreker Jan-Aage Torp.

— Hva vil du si under sesjonen om «Makt, Myter og Media»?

— Jeg vil presentere de verdier og metoder som råder i Norges viktigste medier og i de styrende, sentrale mediaforeninger. Jeg erfarer at de skaper og opprettholder en ensretting som til syvende og sist virker fordummende. Folk flest er ikke så dumme som en del norske medier tror, hevder Torp.

— Jeg har i mine TV-programmer «Hovedstaden med Pastor Torp» siden 23. mars 2020 hatt som gjester sjefredaktørene i Norges største medier og generalsekretærene i de foreninger som til daglig holder til i «Pressens Hus» i Oslo, og dette har gitt meg et unikt innblikk i hva de står for. Jeg vil presentere dette, og på et sannferdig faktagrunnlag ta et oppgjør med en del overgrep og ensretting i både sekulære og kristelige medier, sier Torp.

Oslo Symposium 2023: Pastor Torp tar oppgjør med medieneJan-Aage Torp med den første gjesten i «Hovedstaden med Pastor Torp» den 23. mars 2020, Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen. Foto: Oslokirken
Powered by Cornerstone