Aktuelt/Leder i Norge Idag: En verdensbegivenhet fra hovedstaden

Leder i Norge Idag: En verdensbegivenhet fra hovedstaden

Norge Idag, Finn Jarle Sæle
05. Mai 2023
Leder i Norge Idag: En verdensbegivenhet fra hovedstadenBARNEVERN: En Bollywood-film om Norges barnevern når nå kinosalene verden rundt. Norge kommer ikke godt ut. Nå blir det debatt om norsk barnevern med internasjonale kapasiteter i panelet og filmen som bakgrunn for diskusjon. Foto: Filmplakat Mrs.Chatterjee vs. Norway (2023)

1. juni er det klart for at et virkelig internasjonalt digitalt møte, et dags-symposium – kan vi kanskje kalle det, går av stabelen i Oslo.

Det handler om barnevernet. Og det handler om filmen som verdens største filmprodusent, større enn Hollywood, Bollywood i India, har laget om norsk barnevern. Barnekjære nasjoner i verden ønsker å ta opp med Norge hvordan vi splitter foreldre og barn.

Filmen har i det siste gått på kinoer over hele Norge – og ellers rundt om i verden. Filmen gir innblikk i alvorlige overgrep fra norsk barnevern – ting vi burde beklage og gjøre bedre.

Pastor Jan- Aage Torp kunne annonsere det internasjonale digitale møtet som arrangeres 1. juni, på Oslo Symposium, der han talte om makt, myter og media.

Nå er den vide verden klar for dialog i Oslo som de mener er nødvendig. Med på lasset er kanskje verdens største tv-kanal til å dekke det – for Asia.

Med til Oslo kommer og Valeriu Ghiletchi, en fremtredende skikkelse i den kristne politiske bevegelsen i Europa.

Norge har en høy stjerne i verden. Og verden vil gjerne høre noen tydeligere innrømmelser om å prioritere familien fra Norge. Noen hørbare unnskyld fra norsk barnevern. Som ikke bare har gått for langt i forhold til norske barn, men også barn tilhørende små og store nasjoner ellers i verden. Og de er engasjert.

Som en humanitær stormakt har Norge verdens interesse. Den interessen må vi bruke til positiv dialog – når vi nå får et digitalt internasjonalt symposium – eller hva man vil kalle det – i Oslo.

Norge er dømt av menneskerettsdomstolen i Strasbourg 15-20 ganger. Ingen andre nasjoner har et så dårlig rulleblad her.

La oss bruke 1. juni til å lytte til barnas representanter fra den vide verden – og komme med de unnskyldninger og gjøre de grunnleggende endringer som man venter ute i den store verden der den humanitære stormakt Norge har en høy stjerne.

Studio 28, Visjon Norges studio for Visjon Heaven og internasjonale sendinger, kan bli et redskap for betydningsfulle konferanser digitalt på et høyt nivå, med fremtredende politiske ledere og juridiske kapasiteter fra Europa til stede – også i salen. En begivenhet.

Manglene ved barnevernet er urovekkende. Vi trenger mye sterkere beskyttelse mot slike statsovergrep som de mange barn og foreldre, som nå har fått sin rett i Menneskerettsdomstolen, har vært utsatt for. Og det er bare de få, spesielt ressurssterke, som får sin sak prøvet i Strasbourg. I henhold til de 250 psykologene og fagpersonene som har gått ut og påpekt overgrep som finner sted, må grunnleggende endringer komme på plass, der foreldreretten blir vektlagt i mye større grad. 

Nå må Norge også beklage tydeligere villsporet barnevernet har kommet inn i.

Tiden er inne for å lytte, lære og innrømme våre feil – når store tv-stasjoner som kringkaster til millioner, er interessert i å komme på besøk – sammen med ekspertise fra store betydningsfulle land i verden.

Powered by Cornerstone