Aktuelt/Jerzy Kwasniewski taler på Barnevernkonferansen

Jerzy Kwasniewski taler på Barnevernkonferansen

KKN inviterer til konferanse i Studio 28
Norge Idag, Aleksander Overå
30. April 2023
Jerzy Kwasniewski taler på BarnevernkonferansenJerzy Kwaśniewski taler på Barnevernkonferansen i Studio 28 i Oslo torsdag 1. juni. Foto: Oslokirken

Presidenten for Ordo Iuris juridiske institutt i Warsawa, Jerzy Kwasniewski, blir en viktig taler under Barnevernkonferansen i Studio 28 i Oslo torsdag 1. juni.

— Jeg ser frem til å høre og være sammen med hovedtaleren Valeriu Ghiletchi, sier Kwasniewski. — Vi er svært takknemlige for hans banebrytende innsats som rapportør om barnevernet på vegne av Europarådets Parlamentarikerforsamling (PACE) i 2018.

— Samtidig er jeg begeistret for å kunne medvirke sammen med skaperen av filmen «Mrs. Chatterjee vs. Norway» som gir et viktig innblikk i hvordan barnevernet opererer. Vi markedsfører den filmen i Polen og i alle land der vi virker, forteller Kwasniewski som har vært en gjenganger siden 2018 i konferanser som Kristen Koalisjon Norge (KKN) arrangerer.

I januar 2020 presenterte Ordo Iuris sin rapport i Oslo om det norske barnevernet, «Barns rettigheter satt opp imot barna?», en 178-siders vitenskapelig rapport som har fått stor betydning for Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i Strasbourg.

— Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har 15 ganger felt norske myndigheter for brudd på menneskerettighetene i en barnevernssak. Siden 2015 har EMD tatt inn over 40 barnevernssaker mot Norge, skriver NRK i en oppsummering.

Jerzy Kwasniewski taler på BarnevernkonferansenFra Ordo Iuris-presentasjonen i Oslo i januar 2020: Fra venstre Jan-Aage Torp og de tre representanter for Ordo Iuris: Filip Woloszczak, Bartek Zalewski og Jerzy Kwasniewski (foto: Oslokirken)
Powered by Cornerstone