Aktuelt/India fikk hjelp av Erik Solheim før klimatoppmøtet i Glasgow

India fikk hjelp av Erik Solheim før klimatoppmøtet i Glasgow

KKN Media
10. November 2021
India fikk hjelp av Erik Solheim før klimatoppmøtet i GlasgowMannen bakerst er Norges generalkonsul i Mumbai, Arne Jan Flølo (Foto: Erik Solheim privat)

Den internationale klimageneralen Erik Solheim som inntil nylig var FNs klimasjef, var i verdens mest folkerike demokrati, India, i dagene før klimatoppmøtet i Glasgow, som pågår i disse dager. Erik Solheim er bl.a. også tidligere utviklingsminister og klimaminister i Norge.

Formålet for Solheim var å hjelpe India til å utvikle vinn-vinn-løsninger som er bra for økonomisk utvikling og skape grønne jobber.

Erik Solheim ble intervjuet eksklusivt av den store nettavisen i India, «India News Stream», om potensialet for en god klimautvikling i India (se lenken).

Vinn-vinn

Solheim uttalte: «Vi håper at India finner alle de vinn-vinn-politiske løsninger som er godt for økonomisk utvikling og jobber, samtidig som de beskytter Moder Jord».

«Det haster med et skifte fra kull til fornybar energi som vil skape jobber og fremskritt, og beskytte mot klimakatastrofe. Grønn turisme, grønt landbruk og elektrisk mobilitet er andre eksempler».

Elektriske busser

Den indiske nettavisen forteller at Erik Solheim under besøket også medvirket i lanseringen av elektriske busser i Mumbai.

«Byen (Mumbai) vil snart gå over tiil en fremtid der alle busser er elektriske og med et omfattende T-banesystem. I Andhra Pradesh (stor provins) beveger de seg raskt til nullutslipp-landbruk som produserer bedre avkastning. Telangana (stor provins) satser stort på treplanting og bymessige parker.  Det er mange flotte eksempler», la Solheim til.

Fancy jakker

India fikk hjelp av Erik Solheim før klimatoppmøtet i GlasgowErik Solheim med sin venn Afroz Shah, som organiserer verdens største strand-ryddinger i Mumbai (Foto fra Erik Solheim privat)

Sammen med sin venn Afroz Shah, som ledet opprenskningen av sandstranden Versova i Mumbai, tok Erik Solheim også på seg supre jakker fra varemerket Reliance. Jakkene er produsert ved hjelp av 55 prosent resirkulert plast.

«Reliance er en god partner for Afroz Shahs stiftelse, der jeg er leder for det rådgivende styret. For å vise frem de store mulighetene til å gjøre avfall til verdier, lagde Reliance jakker av 55 prosent plastavfall. Resten er treverk. Dette er vakre, fancy, moteriktige jakker. Folk blir misunnelige når de ser dem».

«Vi må gjøre om avfall til en mulighet for å skape jobber. La oss bli litt nyskapende», avsluttet Erik Solheim.

Powered by Cornerstone