Aktuelt/Egyptisk statsråd takker for ros fra Kristen Koalisjon Norge: Torp i egyptiske medier

Egyptisk statsråd takker for ros fra Kristen Koalisjon Norge: Torp i egyptiske medier

Norge Idag, Aleksander Overå
15. November 2022
Egyptisk statsråd takker for ros fra Kristen Koalisjon Norge: Torp i egyptiske medierTakker: Den egyptiske statsråden dr. Muhammad Mukhtar Gomaa er takknemlig for hyllesten fra Jan-Aage Torp. Foto: The Ministry of Awqaf of Egypt

Kristen Koalisjon Norge (KKN) melder at det har blitt lagt merke til i Egypt at deres styreformann, Jan-Aage Torp, har rost Egypts arbeid med å være vertskap for FNs klimakonferanse COP27. Den egyptiske statsråden dr. Muhammad Mukhtar Gomaa er takknemlig for hyllesten.

Torp har blitt godt kjent med Egypts ambassadør til Norge etter å ha intervjuet ham tre ganger i TV-programmet «Hovedstaden med Pastor Torp» som sendes på TV Visjon Norge hver mandag kl. 19.00. Der har ambassadøren vært tydelig på at han setter pris på muligheten til å nå ut med sine tanker til det norske folk. I siste episode kom samtalen inn på klimatoppmøtet COP27 som ble arrangert i Sharm El-Sheikh 6.-18. november 2022.

— Du har en åpen invitasjon, hvis du vil delta, sa ambassadør Amr Ramadan til Torp.

Nå har egyptiske medier og politikere også fått øynene opp for arbeidet til Torp etter at han omtalte klimakonferansen i rosende ordelag på sosiale medier og på KKNs nettsider. Torp skrev:

«Det er en stor glede for meg, fra min base her i Oslo, å se de store suksessene Egypt har oppnådd med å organisere klimakonferansen (COP27).»

De to Kairo-baserte avisene Alwafd (Avisen Delegaten), og Alyoum Al Saabi (Avisen Den Syvende Dagen) plukket opp fra Facebook at Egypts statsråd for Awqaf (Islamminister) takket for hyllesten. Forrige lørdag kom det på trykk.

I en uttalelse lørdag, la Awqaf-statsråden til at Jan-Aage Torp hadde sagt:

«Jeg var beæret over å bli kjent med den egyptiske minister for Awqaf, dr. Muhammad Mukhtar Gomaa, for to år siden. Jeg ber for Egypt om at Gud bevarer og velsigner nasjonen.»

Begge avisene skriver at Pastor Jan-Aage Torp var blant gjestene på den 31. og 32. internasjonale konferansene til Det øverste råd for islamske anliggender, som ble holdt i Kairo i 2021 og 2022, i regi av president Abdel Fattah El-Sisi under tittelen: «Dialog mellom religioner og kulturer» og «Borgerkontrakten og dens påvirkning for å oppnå samfunnsmessig og global fred».

Powered by Cornerstone