Aktuelt/Egypts ambassadør gir tilsvar til Vårt Land: «Kopterne i Egypt er frie borgere»

Egypts ambassadør gir tilsvar til Vårt Land: «Kopterne i Egypt er frie borgere»

05. Januar 2022
Egypts ambassadør gir tilsvar til Vårt Land: «Kopterne i Egypt er frie borgere» Egypts ambassadør gir tilsvar til Vårt Land: «Kopterne i Egypt er frie borgere»

I Vårt Land for 5. januar 2022 trykker avisen tilsvaret fra Egypts ambassadør Amr Ramadan på kronikken den 22. desember 2021 av Anders T. Lothe, «Al-Sisi er ikke kopternes ‘frelser’», som var full av grove, faktiske feil. Både kronikken og tilsvaret er kun publisert bak betalingsmur.

KKN gjengir her ambassadørens betimelige tilsvar:

Jeg ble forbløffet da jeg leste lektor og historiker Anders T. Lothes kronikk «Al-Sisi er ikke kopternes ‘frelser’» (VL 22.12.21). Lothes hovedbudskap virker å være at president Abdel Fattah Al Sisi ikke er kopterne i Egypt sin redningsmann. Dette ønsker jeg å kommentere kort i fire punkter:

Ingen frelser

1. Kopterne trenger ingen frelser i utgangspunktet, fordi de er en selvsagt del av samfunnet og har fulle rettigheter som egyptiske borgere; de facto i levde liv og de jure i grunnloven. Dette faktiske, sosiale samholdet er styrken til det egyptiske samfunnet, og det hjelper oss til å overvinne mange utfordringer.

2. Like sant er det siden juni 2014, under Abdel Fattah Al-Sisis presidentskap, har det blitt gjort flere tiltak knyttet til bygging, restaurering og renovering av kirker.

I sin fulle rett

3. Når det gjelder konvertering mellom kristendom og islam er det naturlig at noen egyptere velger å skifte tro. Dette er de i sin fulle rett til å gjøre.

Ingen har kontroll over konverteringer, heller ikke foreldre eller andre familiemedlemmer. Jeg kan ikke forstå hvorfor kronikkforfatteren hevder at det skjer «tvangskonverteringer».

4. Sist men ikke minst. President Al Sisi kom til makten i 2014 gjennom frie valg med valgobservatører til stede, ikke gjennom et kupp. Man kan for eksempel lese erklæringen til Robert Goebbels i Europaparlamentet, datert 29. mai 2014, om det egyptiske presidentvalget der president Al Sisi ble valgt.

Egypts ambassadør gir tilsvar til Vårt Land: «Kopterne i Egypt er frie borgere»Vårt Lands illustrerte oppslag den 22. desember 2021
Powered by Cornerstone