Aktuelt/Ekteparet Bodnariu medvirker under Barnevernkonferansen

Ekteparet Bodnariu medvirker under Barnevernkonferansen

KKN inviterer til konferanse i Studio 28
Norge Idag, Aleksander Overå
01. Mai 2023
Ekteparet Bodnariu medvirker under BarnevernkonferansenBØNNEFROKOST: Marius & Ruth Bodnariu med fire av barna sammen med Jan-Aage Torp (midten) og Valeriu Ghiletchi (høyre) i det rumenske parlamentets bønnefrokost i november 2022. Foto: Oslokirken

Ekteparet Marius & Ruth Bodnariu blir med digitalt under Barnevernkonferansen i Studio 28 i Oslo den 1. juni.

— Grunnen til at de ikke kan medvirke personlig, er at det fortsatt er en arrestordre på dem i Norge etter saken der deres fem barn ble tatt fra dem i november 2015, forteller pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken som også er styreformann i Kristen Koalisjon Norge (KKN)
— Arrestordren er aldri blitt frafalt av Politiet til tross for at barnevernet måtte trekke saken imot dem i Fjordane Tingrett i mai 2016, og alle barna ble returnert til sine rette foreldre. Behandlingen av dem viser hvor arrogant barnevernet i Norge opererer, i samarbeid med Politiet. Den beste faglige ekspertise blir ikke hørt av barnevernet!

Jan-Aage Torp samtalte med Marius Bodnariu i forrige uke og avtalte at de vil fortelle sin historie i Barnevernkonferansen der psykologspesialist Einar Columbus Salvesen vil intervjue dem. Salvesen var sterkt involvert da de ble frifunnet i 2016, og har fortsatt en tett forbindelse etter at de flyttet til Marius´ hjemland Romania.

Einar Salvesen har uttalt flere ganger i mediene at «Bodnarius er en nydelig familie!», og har endog bodd hjemme hos dem. 
Nå har Marius & Ruth Bodnariu fått syv barn, og familien stortrives i Romania.

Ekteparet Bodnariu medvirker under BarnevernkonferansenROMANIA: Marius & Ruth Bodnariu sammen med Jan-Aage Torp i det rumenske parlamentet i november 2022. Foto: Oslokirken

Selv om Ruths familie i Naustdal i Sogn & Fjordane er titt og ofte på besøk i Romania, lengter de stadig tilbake til Naustdal der de bodde i 10 år, og Marius snakker flytende norsk.

— Det er en stor begivenhet at vi får Marius & Ruth med oss digitalt under Barnevernkonferansen slik at den rystende behandlingen de fikk av norsk barnevern kan presenteres globalt på TV, understreker Jan-Aage. 
— Jeg møter dem ofte når jeg besøker Romania, og ser at de er blitt symboler i Vesten for en familie som ikke lot seg knuse av barnevernet i Norge.

Hele konferansen den 1. juni blir på engelsk av hensyn til det globale publikum.

 

Powered by Cornerstone