Aktuelt/Oslo kommune dømt: Barnevernet lot stefar begå seksuelle overgrep

Oslo kommune dømt: Barnevernet lot stefar begå seksuelle overgrep

KKN Media
13. Desember 2021
Oslo kommune dømt: Barnevernet lot stefar begå seksuelle overgrepSkjermbilde av VG Nett

VG forteller idag at Oslo kommune er dømt i Borgarting lagmannsrett for brudd på straffeloven og ble ilagt en bot på to millioner kroner.melder

Saken gjelder Ramsha som i årevis ble utsatt for overgrep av stefar, mens barnevernet var til stede for å passe på henne,

Borgarting lagmannsrett mener at bruddet på tjenesteplikten har medvirket til at Ramsha «ble utsatt for straffbare, seksuelle overgrep over et lengre tidsrom».. Mens Ramsha (6) ble voldtatt av stefar, satt barnevernets tilsynsperson i stuen og leste ukeblader. Senere, da Ramsha var tenåring, ble hun kjørt av barnevernsinstitusjonen til overgriperen – uten tilsyn. melder VG.

Tidligere har Oslo kommune ikke ønsket å beklage dette. Mandag ber Alna bydel for første gang om unnskyldning i en email til VG: 

– Vi ønsker å si unnskyld for at Oslo kommune sviktet. Oslo kommune ser at saken burde ha vært håndtert annerledes, skriver Alna bydelsdirektør Ellen Liljedahl.

KKN har tidligere omtalt en annen straffesak mót lederen i Alna barnevern som påla en saksbehansler å lyve i retten så det ville ramme foreldrene. Denne saken kommer opp i Oslo tingrett den 6.-7. januar.

Powered by Cornerstone