Aktuelt/Sp-stortingsrepresentant etter EMD-dommene: «Norge kan ikke komme med en moralsk pekefinger»

Sp-stortingsrepresentant etter EMD-dommene: «Norge kan ikke komme med en moralsk pekefinger»

KKN Media
06. Mai 2021
Sp-stortingsrepresentant etter EMD-dommene: «Norge kan ikke komme med en moralsk pekefinger»

I en samtale med KKNs styreformann Jan-Aage Torp i forrige uke i talkshowet «Innsikt med Pastor Torp» forteller Senterpartiets familiepolitiske talsperson på Stortinget, Åslaug Sem-Jacobsen, at hun har gitt uttrykk for en viktig påstand siden den første dommen i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i Strasbourg kom mot norsk barnevern: 

«Oj, her må vi bare legge oss flate, gjøre det vi kan for å rette opp på samme vis som vi forventer at andre land skal rette opp når de blir påtalt i EMD for andre menneskerettighetsbrudd».

Åslaug Sem-Jacobsen fortalte at hun er blant annet Stortingets ambassadør for de kvinnelige stortingsrepresentantene, og medvirker i internasjonale foraer, og også i en delegasjon for parlamentarikere mellom Europa og Asia. Hun delte sin opplevelse fra disse fora:

«I de settingene er det jo mange menneskerettighetsspørsmål som blir reist. Norge har jo hatt en sterk stemme i sånne saker. Men nå ser vi at østeuropeiske land, særlig Russland da, er veldig glad for at vi er blitt dømt i EMD fordi da kan vi ikke `komme her og komme her´ med en moralsk pekefinger, og det syns jeg er en litt lei situasjon. Vi (dvs Norge) har nok tenkt litt feil en stund. Det er bra for oss at vi har fått den påpakningen vi har fått».

Åslaug Sem-Jacobsen uttalte dette til Pastor Torp i en samtale om lovproposisjonen til en ny barnevernlov.

Se hele samtalen med Sem-Jacobsen her:

 

 

Powered by Cornerstone