Aktivisme/Forfølgelse/Svar fra Geelmuyden Kiese
Norge Idag - 16. desember 2016

Svar fra Geelmuyden Kiese

Jan-Aage Torp
16. Desember 2016

Svar fra Geelmuyden KieseMEDIA: – Vi bygger utelukkende på den dokumentasjon som er fremlagt gjennom NRK Brennpunkt-programmet, «Pengepredikanten», understreker Senior Partner Gunnar Mathisen i Geelmuyden Kiese i et telefonintervju med Norge IDAG, og hans sjef Hans Geelmuyden deltar også i trekant-samtalen.

Gunnar Mathisen har på vegne av Geelmuyden Kieses partnerskap tildelt Jan Hanvold «månedens tåkepris for tåkeprat og villedende markedsføring» i oktober 2016.

– Har dere tenkt på at disse uttalelser om Jan Hanvold kan være injurierende?

– Vi forholder oss til NRKs dokumentasjon, og er ikke bekymret for våre egne ord. Vi har fått med oss at Hanvold har engasjert et advokatbyrå, men det gjelder naturligvis NRK, sier Mathisen.

– Har dere fått med dere at NRK Ukeslutt har beklaget uttalelser som ligner til forveksling på hva dere skriver på GKs nettside?

– Nei, det har vi ikke fått med oss, fastslår Gunnar Mathisen, som sier at aldri før har de fått klage på sin humoristiske månedlige tildeling av «Tåkeprat-prisen».

– Jeg har inntrykk av at alle skjønner at dette er rett og slett bare moro, sier han til Norge IDAG.

Begrunnelsen

I artikkelen «Religionens tåkefyrster» på GKs nettside skriver Mathisen:

«Jan Hanvold i Visjon Norge utnytter både minstepensjonister og trygdede for å kjøpe eiendom langs Drammenselven.»

I selve begrunnelsen for tildelingen skriver GK-partnerskapet at

«Hanvold setter til side mange millioner i en privat eiendomsportefølje og håver inn penger fra Visjon Norge gjennom leieavtaler med seg selv. Planlegger Hanvold å ta ut penger fra eiendomsfondet, og sende tiltakspakker til Vår Herre?»

Det heter videre:

«De som gir til Visjon Norge har ofte dårlig råd. De gir mye i håp om å bli helbredet eller frelst. Hanvold ser i alle fall ut til å ha løst Matteus 6:24: «Dess mer jeg tjener, dess mer kan jeg gi. Det er mottoet mitt, å gi, gi, gi.» Men Hanvold, det står ikke «…til seg selv».

Mot slutten av intervjuet sier GK at dette bare var humor. De ble tilbudt å endre alt i vårt intervju, men svarte ikke innen Norge IDAG gikk i trykken.

 

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone