Aktivisme/Forfølgelse/Anmelder hatytringer mot jøder
Norge Idag - 2. desember 2016

Anmelder hatytringer mot jøder

Dag Øyvind Juliussen, leder av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (IKAJ)
Redaksjonen Norge Idag
02. Desember 2016

Anmelder hatytringer mot jøderDag Øyvind Juliussen fra den Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem anmelder avsenderne av antisemittisk e-post. FOTO: ICEJ PRESSDen Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalems norske avdeling anmelder to personer fra den antisemittiske gruppen Vigrid for å ha spredt hatytringer til norske barnehager.

Nylig fikk en rekke norske barnehager tilsendt en e-post der det påstås at jøder forsøker å infiltrere Norge og fremmes klassiske antisemittiske løgner: Jøder påstås å være en del av en parasittkultur mot sin vertsnasjon, Holocaust fornektes, og jøder anklages for å sko seg økonomisk på et falsk folkemord. Trygve Fredriksen står som avsender av e-posten, som er underskrevet av Tore W. Tvedt fra Vigrid.

ICEJ Norge har anmeldt e-posten til politiet, og den norske direktøren, Dag Øyvind Juliussen, mener brevet er motbydelig.

- Brevets innhold er avskyelig og demonstrerer at forakten mot jødene i våre dager fortsatt er høyst levende. Brevet er en blanding av konspiratorisk tøv og dehumanisering av jødene, hvor man henviser til parasitter for å beskrive en folkegruppe. Det er viktig å aktivt bekjempe alle former for antisemittisme og jødehat. Det vil være en alvorlig feil å tro at dette er noe som går over og at vi bare kan tie dette i hjel, historien viser oss så altfor godt at dette ikke skjer, sier ICEJs norske direktør.

Brevet påstår også at jødene står bak regjeringens nylig vedtatte «Handlingsplan mot antisemittisme» og ber barnehager ta ansvar for å «stoppe den jødiske løgnbaserte hjernevaskingen av norske barn».

Avsenderen av brevet ønsker også den norske «jødeparagrafen» tilbake.

«Det var faktisk den klokeste paragrafen de vedtok for å beskytte det blonde, blåøyde og naive norske folk fra jødisk infiltrasjon og overtagelse av den reelle makt ved indirekte metoder. At nåværende norske stortingsrepresentanter og den norske regjering legger så liten vekt på den århundrelange erfaringen Eidsvoldsmennene hadde er diskvalifiserende for dagens representanter», står det i brevet.

ICEJs norske direktør mener det er viktig å konfrontere denne typen holdninger, og at slike saker bør bringes til politiet.

- Mange norske jøder opplever hverdagen utrygg på grunn av antijødiske ytringer og handlinger. Jeg mener bestemt at det påhviler oss alle et ansvar å konfrontere dette hver gang vi møter på dette udyret. I henhold til straffelovens paragraf 185, kan man dømmes til inntil tre års fengsel for hatefulle ytringer blant annet mot etniske grupper. Bring saken til politiet dersom du er vitne til slike hendelser, oppfordrer Juliussen, ifølge Icej.no.

Powered by Cornerstone