Aktivisme/Forfølgelse/Journalistikkens død
Kommentar i Norge Idag - 30. november 2016

Journalistikkens død

Anita Apelthun Sæle
30. November 2016

I etterkant av det amerikanske valget er dommen av mediene skarp i USA. Det burde den også vært for norske medier.

Journalistikkens død

Har vi sett journalistikkens død?

Ingen av de store mediahusene i USA (på venstresiden) hadde oppfanget, eller villet skrive om mulighetene for Donald Trumps seier. I stedet gjorde de ham banal, de skjelte ham ut og demoniserte ham. De hadde god hjelp av demokratene og deres representant Hillary Clinton. Hun kalte Trump blant annet ukvalifisert, rasistisk, kvinneforakter, sexist, kriminell og mye mer.

Hun og hele journalistkorpset visste at dette langt fra var hele sannheten. Men journalistene skrev det ikke. Pressen var ikke objektiv. Pressen hadde sin kandidat. Faktisk. Selv om WikiLeaks og FBI sin informasjon kom ut om Hillary.

Også i Norge Har NRK fått påpakning (fra kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvoll) på at dekningen av Clinton ikke var god nok. Hun ble fremstilt som en mainstream-kandidat, og reaksjonene mot hennes elitistiske bakgrunn be ikke formidlet.

Nå er det ikke slik at Trump var, eller er, noen engel. Han har virkelig skjemt seg ut, og gjorde det også i valgkampen. Og det ble skrevet på alle vegger, i alle aviser, og vist på alle TV-stasjoner. Trump var ikke mainstream-media sin kandidat. Ikke i USA og slettes ikke i Norge. Derfor er han hatet. Derfor sa politikere, kjendiser, og kristenledere i Norge unisont at de ville ha støttet Hillary Clinton.

Det kan bare forklares med en uhyre skjev dekning i våre medier av det som skjedde i USA. I en undersøkelse i regi av Aftenposten svarte bare én av de norske politikerene i regjeringen og på Stortinget, at han støttet det konservative partiet og Trump. Det vil si at Høyre og Frp-politikerene støttet en økonomisk politikk som ikke tok sikte på å balansere budsjettet. En politikk som ville ha ført til (og kan enda føre til) at amerikansk økonomi imploderte eller falt sammen.

De støttet den andre kandidaten, som var for en økning av skatter og avgifter. Som absolutt ikke snakket om et enklere samfunn, men som ville fortsette sin regulering av alt og alle.

Og enda rarere er det at kristenlederne var ute og støttet demokratenes kandidat som går inn for fri abort frem til fødsel. Som støtter en ultraradikal kjønns-politikk for ekteskap mellom homoseksuelle, transseksuelle og bi-seksuelle – hele LGBT-agendaen, som skal omgjøre bibelske skaperordning i tidsåndens bilde.

Det dreier seg for eksempel om en får lov til å hevde at vi er skapt som mann og kvinne – og om en kan lese Bibelens ord om det.

Om en får lov å skille jenter og gutter i dusjen på skolene og ha merket mann eller kvinne på offentlige toalett,

Dette støtter kristen-ledere, fordi Trump har snakket nedsettende om kvinner i et bakrom. (Det gjorde han for noen år siden, til skam for ham).

Og imens hele Hollywood støtter Clinton og fordømmer Trump for grisepratet, flommer den såkalte stjerneverdenen over av eksklusive sex-klubber og slibrige pornografiske historier.

Dobbelmoralen er komplett.

Det verste er at media i USA ikke har lagt ned sin favorisering av Hillary. De skriver ikke negativt om demokratiske støttespillere, studenter og hasjrøykende ungdom, som knuser biler og butikkvinduer i bykjernene.

Men New York Times slår opp at Trump bare utnevner «hvite menn» til sin regjering.

Det er kvinnefienden og rasisten som manes frem igjen. Denne gangen var de uheldige. For før avisen var på gaten, hadde Trump utnevnt to kvinner til to ministerposter og tilbudt en svart, Ben Carson, stillingen som boligminister.

Mener jeg at avisene skulle skrive positivt om Trump? Nei, ikke nødvendigvis. Men det er underlig at avisene og media forøvrig, så unisont har fordømt og frakjent den ene kandidaten all ære – og omfavnet den andre. Det er bare Fox News i USA og Norge IDAG og Visjon Norge som overhodet reflekterte det synet majoriteten av det amerikanske folk hadde.

For det fikk vi «så ørene flagret» i Dagen. Merkelig.

Det vitner ikke om kritisk journalistikk hos mainstream-media. Det vitner ikke om objektiv journalistikk. Det vitner om knefall for politisk korrekthet og maktens dominans. Altså journalistikkens død.

Til tross for sitt private rikmannsliv, var det Trump som var folkets representant. Og nå utnevner han i alle fall folkets regjering. Og de representerer alle farger og begge kjønn, slik hans lederskapsgruppe alltid har gjort.

Fordi de dyktigste finnes overalt.

Powered by Cornerstone