Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjon

Redaksjonen Norge Idag
28. Mars 2017

Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjonKATEDRALEN I LEGNICA: Wieslaw Ziemba og Jan-Aage Torp foran den store katolske katedralen i Legnica, Polen der pateren som har vært prest der i 20 år, nå vitner om at han ble født på nytt for to år siden.Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjonFRA POLEN: Iwona & Norbert Palimaka fra Legnica, Polen leder en bevegelse for kjærlighet til jødene.Evangelikale og karismatiske kristenledere fra mer enn 20 europeiske nasjoner samles den 4.-7. april for fjerde år på rad i Legnica, Polen. Midt i hjertet av Europa ved den polsk-tyske grensen.

Oslopastoren Jan-Aage Torp, som også er medarbeider i Norge IDAG, startet «European Apostolic Lead-ers» (EAL) i 2013, og nå er det mer enn 100 medlemmer fra 36 nasjoner i medlemsmassen.

- Vi startet på bar bakke. Min kone Aina betalte flybillettene for meg sommeren 2013 da jeg oppsøkte ledere i Hellas, Sveits, Island og Frankrike som vi visste sto alene i den tøffe åndskampen. Vi ville ikke at andre skulle oppleve den isolasjonen som vi på den tiden opplevde i Norge. Gud talte til oss om å samle evangelikale og karismatiske ledere fra Europas fire hjørner til «Kjærlighet og Visjon», forteller Jan-Aage Torp.

- I begynnelsen var vi knyttet til en amerikansk-basert apostolisk organisasjon. Men vi ble helt uavhengige i 2015 i erkjennelsen av at vi trenger å utvikle en europeisk identitet, ledet av europeere. I 2014 hadde vi årssamlingen i Aten, Hellas, i 2015 i Lisboa, Portugal, ifjor i Oslo, og i år altså i Legnica, Polen. Vi arbeider med å ha vår femte årssamling på våren 2018 i den russiske hovedstaden Moskva, forteller Jan-Aage.

Europeisk karismatisk konferanse samler ledere fra 20 land til samfunnsreformasjonPSYKIATEREN I LONDON: Kalpana Dein, som behandler Englands verste ungdomskriminelle.- Hvem er med i «European Apostolic Leaders»?

- Noen er ledere for mindre virksomheter, men de fleste leder store nasjonale og internasjonale bevegelser, forteller Torp, som tilrettelegger for arbeidet utfra sitt kontor i Dronningens gate i Oslo.

- Ledere for seks nasjonale pinsebevegelser er med i EAL, presidenter for to universiteter, og ledere for nasjonale reformatoriske bevegelser. Jeg leder vår eksekutivkomite, som har fire øvrige medlemmer: Ioan Ceuta (Romania), George Markakis (Hellas), Marshall Cross (Skottland), og Wieslaw Ziemba (Polen).

- Det er unike ledere som tilfører innsikt og erfaring på høyeste nivå, sier Jan-Aage, og nevner årets vert i Polen, Wieslaw Ziemba: - Wieslaw leder «Polen for Jesus» som er en samlende bønn- og reformasjonsbevegelse med medlemmer i det aller øverste skikt i polsk politikk i Polen og EU-systemet, både protestanter og katolikker. Hans medarbeider Norbert Palimaka leder en bevegelse for kjærlighet til jødene som arrangerer folkemøter med tusenvis av deltagere over hele Polen. 

I Kroatia har vi den unge katolikken Ante Čaljkušić som leder en Ja-til-livet-bevegelse med stille bønn ved abortklinikker i 27 kroatiske byer, og denne bevegelsen sprer seg! Ifjor samlet de 10.000 til Ja-til-livet-dagen i Zagreb.

I London har vi den indisk-fødte psykiateren Kalpana Dein som leder psykiatrisk behandling av Englands verste ungdomskriminelle, men som samtidig har bygd opp en internasjonal bevegelse blant ungdom og familier som alternativ til Halloween.

- Hva gjør dere i EAL?

- Først og fremst bygger vi relasjoner innbyrdes, for det er i en slik atmosfære at visjon fødes. Vi er opptatt av å oppmuntre hverandre til samfunnsreformatorisk arbeid i alle samfunnets sfærer. Vi har medlemmer som samarbeider innen utdannelse, både universiteter og almenskoler. Vi jobber aktivt i EUs systemer og i nasjonale parlamenter, særlig i forhold til familiepolitikk, bl.a. i forhold til norsk barnevern og lignende fenomener i andre land. Vi jobber for menneskeret-tigheter, og vi jobber mot antisemittisme. Vi jobber målrettet innen media, kunst, idrett og business, forteller Jan-Aage.

- Selv fokuserer jeg mest på å betjene våre folk. Uten kjærlighet dør vi. Uten visjon dør vi. Derfor kombinerer vi disse to livsviktige dimensjonene, understeker Jan-Aage Torp: «Kjærlighet og Visjon».

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone