Norge Idag - 2. desember 2016

Sønn av Hamas til Oslo Symposium

02. Desember 2016

Mussab Hassan Yousef (38), kjent som «Son of Hamas», taler under Oslo Symposium, 3.-4. mars.

Sønn av Hamas til Oslo SymposiumKommer til Oslo: «Sønn av Hamas», Mussab Hassan Yousef, taler under neste års Oslo Symposium. Han lever i eksil i USA, etter å satt seg selv i livsfare ved å bli kristen, ta avstand fra islam og støtte Israel.Yousef, som lever under konstant drapstrussel, er sønnen til Sheikh Hassan Yousef, en av grunnleggerne og lederne av terrororganisasjonen Hamas.

Yousef satt før dette flere år i israelske fengsler. Han er den eldste av seks brødre og to søstre. Yousef ble for første gang pågrepet av israelske myndigheter da han var ti år gammel, under den første intifadaen, for å kaste steiner mot israelske nybyggere. Som sin fars eldste sønn, ble Yousef ansett som en mulig arving som leder og en fremtredende person i Hamas.

I 1999 møtte Yousef en britisk misjonær som introduserte ham til kristendommen og etterhvert omfavnet han gradvis denne religionen.

I 2005 ble Yousef i all hemmelighet døpt i Tel Aviv av en kristen turist.

Han forlot Judea og Samaria til fordel for USA i 2007 og bodde en stund i San Diego, California, hvor han sluttet seg til Barrabbas Road Church.

Hans omvendelse vakte internasjonal oppsikt, og utsatte ham for fare, men Yousef var ikke redd. Da han ble intervjuet i 2008 sa han følgende om trusselen:

– Jeg er ikke redd for dem, særlig fordi jeg vet at jeg gjør det rette, og jeg ser dem ikke som fiender. Jeg tenker mye på det, men hva skal de gjøre? Skal de drepe meg? Hvis de vil de, så la dem gjøre det. Jeg skal ikke stanse noen. Det vil bli min frihet. Da blir sjelen min fri fra kroppen.

Yousef talte så sent som i mai i år under Jerusalem Post sin konferanse i New York. Da gikk han i rett med president Obama, som kalte islam for en fredens religion.

– Når presidenten for den frie verden står og sier «islam er en fredens religion», skaper han det perfekte klimaet for mer terrorisme. Sannheten er at vi er redde og tør ikke provosere dem mer. Vi prøver å unngå en religionskrig. Men det er allerede en religionskrig, enten du liker det eller ikke.

Yousef er også en venn av Israel.

– Jeg er glad i den jødiske nasjonen, og jeg blir lei meg når jeg ser nasjoner kjempe mot den.

Han ble oppdradd i troen på at jøder stod for alt som var vondt.

– Det var frem til jeg fikk erfare hva den jødiske nasjonen virkelig er, ved å være vitne til den ekte demokratiske modellen, i et hav av mørke, sa Yousef.

Powered by Cornerstone